Cosima Scheuten

Cosima Scheuten (Chi Kung - Qi Gong)

Fotograaf: Albert Nanning http://www.albertnanning.nl

Deze foto is gemaakt in de zomer van 2016. Ondertussen is mijn haar grijzer en de lach nog breder. Een nieuwe foto komt eraan ;-).


Cosima Scheuten

Mijn naam is Cosima Scheuten, ik ben geboren in de zestiger jaren en geef trainingen sinds 1992. Ruim 25 jaar ervaring als trainer, ruim tien jaar ervaring als Chi Kung instructeur, en de vele jaren die ik als coach, therapeut en natuurgeneeskundige in eigen praktijk heb gewerkt, helpen mij om de ‘teachings’ steeds verder te cultiveren, te zuiveren en door te ontwikkelen naar de meest pure, stralende en krachtige vorm die ik maar kan vinden. Ik leer nog elke dag en zoek hierbij naar eenvoud, de essentie. Hoe kan ik complexe materie en het ‘onzichtbare’ in eenvoudige woorden overbrengen, tastbaar maken en laten voelen? Waar zit de diepgang in de eenvoud? De helende schoonheid ervan, en wat dit voor mensen doet, ervaar ik nog steeds als een fascinerend wonder.

Elke keer, als ik bij leerlingen zo een moment van ontdekking, verbinding met de essentie, inspiratie en vreugde zie, dan voel ik weer waarom ik dit doe, dit is mijn pad. Mijn passie ligt bij het energiewerk, ontwikkeling van bewustzijn en ‘sensing’, het vermogen om zuiver te voelen, cultiveren en versterken van het interne systeem en innerlijke weten. Ik doe dat graag in een sfeer van zachtheid en plezier, zonder haast, in mijn perceptie heeft alles een eigen timing, het ontvouwt zich: gras groeit door constante voeding, en niet door eraan te trekken ;-). Ik hoor vaak dat mijn lessen als ‘life changing’ worden ervaren. Wil je meer erover weten wat anderen ervaren? Lees dan de pagina testimonials of de recensies op google.

Mijn leraren en opleidingen
Veel leer(de) ik van mijn grote westerse en oosterse leraren: Anders Håkansson, master Lam Kam Chuen, Hanako Lodder, van de fijne mensen, readers, healers en bodyworkers in mijn omgeving, van mijn leerlingen en klanten en van de natuur. Gedurende 7 jaar gaf ik wekelijkse hersteltrainingen voor vrouwen met (borst)kanker en vermoeidheidsklachten, hiervan heb ik veel geleerd, kennis en ervaring, die ik nooit uit boeken had kunnen halen.

Natuurlijk zijn er ook vele jaren van  ‘reguliere’ opleidingen, een hoop diplomas en praktijkervaring aan vooraf gegaan, om mijn expertise op het gebied van energiewerk, ziektepreventie en herstel op te bouwen. Meer weten? Onderaan deze pagina vind je een overzicht van mijn opleidingen.

Accreditaties
Mijn expertise en opleidingsniveau is geaccrediteerd door beroepsverenigingen en verzekeraars. De individuele consulten in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde (coaching, consult, behandeling, natuurgeneeskunde, massage- en bewegingstherapie) werden vergoed, totdat ik besloot de praktijk na ruim tien jaar te sluiten en mij geheel te richten op het geven van groepstrainingen.

Lidmaatschappen / beroepsverenigingen
Ik was geaccrediteerd door de VBAG, NOBCO, EMCC, EIA, tevens ingeschreven als registertherapeut RBCZ® en SRBAG® en heb, na vele jaren lid te zijn geweest, alle lidmaatschappen bij beroepsverenigingen en registers opgezegd. Ik ben nog steeds geregistreerd lid 725 van de Lam association in London.


R E L E V A N T E   O P L E I D I N G E N

 • Geautoriseerd instructeur in de Zhan Zhuang Chi Kung lineage
  (Anders Håkansson – Master Lam Kam Chuen & Lam Association).
  Intensieve training, research en opleiding vanaf januari 2004 t/m heden. Na acht jaar heb ik de lerarenopleiding afgerond en mijn autorisatie voor Zhan Zhuang Chi Kung in 2011 verkregen. Mijn leraar Anders Håkansson is in oktober 2011 overleden. Ik blijf mij ontwikkelen in privé- en instructeurstraining bij Master Lam Kam Chuen en ben lid van de Lam association.


 • Gediplomeerd coach/counselor
  (Nederlandse Academie voor Psychotherapie).
  Verdieping in NLP, HALTO en VAKOsysteem, RET, Transactionele Analyse, provocatief coachen, geleide imaginaties, diverse psychotherapeutische modellen, loopbaan coaching, stress counseling, coachen op competenties, lichaamswerk, psycho-somatische klachten, leertherapie, supervisie, intervisie. Ik was geaccrediteerd door de NOBCO, EIA en het EMCC en heb mijn  lidmaatschap bij deze beroepsverenigingen in 2013 opgezegd.


 • Gediplomeerd massagetherapeute en bewegingstherapeute.
  5 jaar beroepsopleiding (post HBO, Akademie voor Massage en Beweging).
  Inclusief medische basis kennis, 1 extra jaar specialisatie in bewegingstechnieken, pulsing en bodyreading. Verdieping in emotionele ontwikkeling, therapeutische vorming, lichaamswerk, anatomie, (psycho)pathologie en fysiologie, medische basiskennis, bodyreading, ademwerk, Reich’s karakterstructuren, bewegingstechnieken, bewegingsanalyse, meditaties en diverse massagevormen waaronder: diepe weefsel, holistische massage, masseren met de onderarm  (esalen / ulna massage), Trager (Jessie Kuipers), holistic pulsing, ‘coming from the core’ (Avi Bahat)


 • Overige trainingen en cursussen
  Training voor therapeuten specifiek voor het werken met systeem opstellingen rondom ziekte (Stefan Hauser) en systeemopstellingen (Anders Håkansson), mindfulness gedurende 24 weken (AMC/De Meren). Energetisch lichaamswerk, shiatsu gedurende 1.5 jaar, Da Cheng Chuan, gedurende 6 jaar trainingen in enneagram functional being (Anders Håkansson). Dao Yin, Tai Chi en diverse workshops zoals medical qigong (met Bi Sanli), Daoyin Yangsheng Gong (Zhang Jian: 49 Meridian vorm ter preventie en behandeling van kanker en 9 movement vorm voor preventie en behandeling van diabetis), Baguazhang workshop (Henny Eleonora) in de Liu He Men Kung Fu school.  Thai Yoga Massage (Ralf Marzen), Hatha Yoga (Rob de Ron), Tai Chi pushing hands workshops (Adam Mizner), masterclass Chen Bin, Trager mentastics (Jessie Kuipers), Psoas (Liz Koch), ‘coming from the Core’ (Avi Bahat), ‘werken met trauma’ (Lael Keen), introductie Guasha (Mirelle Leeflang). Hanako Lodder (Chakra en aura reading – spinal gateway, pearl hymn), Groepsdynamiek, groepsprocessen (Ashraf). Interview-technieken, onderhandelen, communicatie, projectmanagement (ABN AMRO). Assertiviteit, psycho-motorische therapie, burn-out behandeling, EHBO / AED oranje kruis diploma (Peter Kranenburg), 13 jaar lessen in latin dans les (bij diverse leraren) en meer dan 18 jaar intensief gedanst.