Lenteweek Duitsland 2017

Jaaaa, wij mogen weer!

Datum: 20 – 27 mei 2017
Trainer: Cosima Scheuten
Locatie: 
Duitsland, Niedersfeld (3 – 3,5 uur rijden vanaf Amsterdam)
Thema: de koets (Chi Kung / Qi Gong, fysieke training en meditatie)


De koets

In deze week staat de koets symbool voor het voertuig waarin wij ‘zitten’. In onze zoektocht naar spiritualiteit vergeten wij ons thuis, ons lichaam maar al te snel. Als wij thuis zijn in ons ‘aardse voertuig’ en dat goed weten te verzorgen, dan pas heeft de ziel een goede plek om in te stappen en de bestemming van de rit prijs geven. Bezieling is het gevolg.

Door middel van Chi Kung oefeningen en fysieke oefeningen versterken wij de  veerkracht, energie en de constructie van jouw ‘koets’. In de avondmeditaties verkennen en verzorgen wij die verder, en maak je kennis ermee hoe je jouw ‘koets’ kunt besturen. Deze week gaat zeker door, er is veel belangstelling.


Training & en tijd om te rusten

Wij trainen in de ochtend en ronden de dag af met een uur meditatie.

Wij starten de Chi Kung week op zaterdag avond met een eerste bijeenkomst na het avondeten. Van zondag t/m vrijdag trainen wij in de ochtend, één uur voor het ontbijt en drie uur (inclusief een theepauze) na het ontbijt. De meeste tijd besteden wij aan Chi Kung trainingen en circa één uur per dag aan fysieke oefeningen (vaak op een mat).

Tussen lunch (13:00 uur) en avondeten (18:00 uur) heb je vrije tijd, die kun je besteden zoals je wilt – de omgeving is prachtig om te wandelen. Na het avondeten ronden wij de dag samen af met een uur rustige training of meditatie. Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten. Je kunt op de paginas van de vorige weken in Duitsland fotos bekijken om een indruk te krijgen.

Aanmelden voor de Chi Kung week
Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier (*) in en maak het bedrag voor de training (240  voor mensen met een laag inkomen of 330 euro voor mensen met een gemiddeld of hoger inkomen) plus je verblijfskosten (259 euro plus 14 euro toeristenbelasting) over op rekening 52.85.96.578 op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam (IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578). Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + lenteweek 2017′ erbij. Tip: De laatste plekken zullen na verwachting snel gaan, meld je gauw aan om zeker te zijn van een plek.

Onze locatie:
Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. De Heide bloeit meestal in de periode juli tot september.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer, bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Het centrum Savita is een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag. Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. De reacties van deelnemers van eerdere retraites op deze locatie zijn enthousiast! Verlengen van je verblijf is mogelijk voor 39 euro per persoon en per nacht. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de vaste bewoners, adres en een routebeschrijving vind je op hun website. 

Groep
Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom. 
In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers meestal rond 35- 65 jaar. De minimale grote van de groep is 10 deelnemers, er kunnen maximaal 18 mensen deel nemen.

Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat een bus voor ca. 22 euro vanuit Amsterdam Sloterdijk naar Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). In Winterberg stap je aan dezelfde bushalte waar je uitstapt, voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je in Winterberg een taxi nemen of bij de locatie Savita navragen of zij je eventueel op willen halen bij de bushalte of in Winterberg.

Vervoer per (gedeelde) taxi vanuit Amsterdam
Op de website van Savita (zie pagina ‘contact’) vind je naast een routebeschrijving, informatie over de bussen, ook informatie over een zeer betaalbare (deel)taxi-dienst rechtstreeks vanuit Amsterdam.

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen.
Je kunt ook via de facebook pagina van Savita  een lift aanbieden of vragen.

Mee nemen:

  • handdoek(en) en beddengoed (is ook ter plekke te huur voor 5 euro)
  • goede wandelschoenen
  • extra sokken, sloffen of kung fu schoentjes voor in de trainingszaal
  • telefoon nummer en adres van de locatie
  • papier en pen voor aantekeningen
  • een eigen drinkfles is handig (in het dorp is een supermarkt)
  • Centrum Savita heeft altijd spullen nodig, zoals boeken, films, dekens, gereedschap, stofzuigers, enz. Heb je wat over? Op hun website vind je actuele informatie van wat er nodig is. Ook is er een weggeefwinkel (kleding en voorwerpen) en een bibliotheek  (boeken, Cd’s, Dvd’s), zij zijn blij met bruikbare spullen.
  • en natuurlijk jezelf en een gezonde dosis lol ;-)Besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 150 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt wel iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.

Boek nu je Chi Kung (Qi Gong) & Tai Chi vakantie / retraite / training/workshop

Kosten Chi Kung (Qigong) vakantie / workshop:

Verblijfskosten en eten: 259 euro per persoon,
inclusief 7 nachten in een eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche/toilet), alle maaltijden in de locatie, koffie, thee. Plus 14 euro per persoon toeristenbelasting. Reiskosten zijn niet inbegrepen. Voor een tweepersoonskamer geld een kleine korting.
Training: 240 euro voor mensen met een laag inkomen. 330 euro voor mensen met een gemiddeld of hoger inkomen.